Följ Presto Brandsäkerhet AB

Taggar

De dolda brandriskerna i hemmet

De dolda brandriskerna i hemmet

Dokument   •   2020-11-02 16:46 CET

En varm kopp te, en bok, tända ljus och en sprakande brasa är det ultimata höstmyset för många. Men samtidigt som mörkret och höstmyset gör intåg så ökar också risken för bränder. Med ny teknik och nya vardagsbeteenden så finns det många dolda bovar som du inte tänker på.

”Gör en säkerhetsrunda innan du coronastänger kontoret”

Att tänka på när du stänger kontoret tillfälligt. De flesta bränderna upptäcks av människor. Så när kontor och skolor stängs ner uppstår nya risker när det gäller företagets brandskydd. Men här kommer en checklista från Presto – att följa när du stänger ner kontoret tillfälligt.

Presto Brandsäkerhet och Aptum går samman och bildar Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet. Adelis bjuds in som ny partner att stötta fortsatt tillväxt

Presto Brandsäkerhet AB förvärvar snabbväxande Aptum AB och bildar en nordisk marknadsledare med över 700 miljoner kronor i omsättning. Tack vare Prestos marknadsledande position inom riskhantering mot brand och Aptums innovativa helhetslösningar blir man en heltäckande partner inom strategisk brandriskhantering.

Hög ljudvolym vid utlösning av släckanläggningar skapar driftstörningar på hårddiskar

Det höga ljudnivån vid utlösning av släckanläggningar skapar kostsamma driftstörningar på moderna hårddiskar i dator- och telekommunikationsrum. Som tur är finns det lösningar på problemet.

Varför ska vi ha brandsläckare på hjul?

Varför ska vi ha brandsläckare på hjul?

Dokument   •   2016-05-02 11:52 CEST

Släckarvagnen och tillika svenska uppfinningen EasyExtinguish gör succé bland Prestos kunder. Produkten gör det enklare att hantera tunga brandsläckare för exempelvis äldre eller fysiskt svagare personer.